mak and ayah aku~

mak and ayah aku~
,,sayaaaaaaang sangat3!!<3

Friday, December 2, 2011

-..-

da lama x update blog. da x taw nak buat ape rasanya dengan blog ni. ada banyak mnde nak story, tapi da x reti nak cite mcm mana. hahaha.
merepek je la ea..
hmm, sekarang da masuk semesta 4 aku akt UiTM jengka ni. tinggal 1 sem je lagi untuk aku pergi praktikal and rasa free siket dari dunia belaja before masuk untuk degree pulak nanti.

1st day, jumpe mmbe mmbe, GILA happy la kan sebab sebulan setengah cuti sem. aku x pergi mana pon selain KUANTAN -..- da xde arah tujuan. naseb la kan kalau da cuti time xde duet, budak budak sekolah, akak akak, abang abang busy dengan anak anak.. haaaaaaaaa, duduk la kat umah tu layan tv an. mula mula memang la x bosan, tapi da agak agak seminggu ngadap tv tu,. die pon taw bosan tengok aku ni haaaa...kalau da boley bercakap, agak  nya die da maki aku sebab x bagi die rest langsung. hahaha T..T

2nd day, da masuk kelas. mula mula macam segan segan la an, sebab da lama x nampak muka, lama lama, da okay pon. da 3 sem kot kiteorg sekelas.  xde yang bertukar pon, just tambah or kurang je ahli nya. sem ni, 2 mmbe aku pergi buat FAST TRACK. 1 da DISMISS. huhuhu. macam macam, semoga korang bahagia la okay.

sekarang da 2 minggu aku kat sini, hidup da macam biase. macam sem sem yang lepas. xde banyak beza pon. cuma lagi happy kot sekarang, sebab ape? banyak faktor nya.. hahaha. cite nya sulit  yang x boley nak cerita kat sini. aku pon da xnak egt lagi.

masalah bila da masuk sem baru ni, lect aku sangat sangat active. assgment x yah cite la banyak nye. 2 minggu kat u, aku da dapat 5, 6 assgmnts kot. memang mencabar la an. KATAKAN X NAK ??? memang mimpi la kan, kena buat jugak. hahaha

rasanya this time entry sampai sini je la. next time, bila ade story lagi, aku share okay. :)

moga hidup kita dirahmati Yang Maha Esa ^..^

Monday, August 29, 2011

rayaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

raya tibe lagi !!

alhamdulillah..sempat lagi aku beraya tahun ni..
 lagi meriah,,lagi ramai..lagi diberkati harap nye :)
hehehe..raya lebih beerti dengan kehadiran insan tersayang,,hahahaha,,poyo gile..

adoi..
mcm biase..
penuh lagi rumah..
sangat sangat meriah..
sangat sangat penat..
heheehehe..

tahun ni, aku beli jubah. :)
tapi bukan jubah ustazah tu, okay.. >..<
mesti la style yg sesuai ngan aku..
nnt nampak baek sangat pon payah..kena nganjeng lagi -___-

hehehe..
pape pon, selamat hari raya..
maaf zahir dan batin ..

Saturday, August 13, 2011

ramadhan..

sekarang ni, da jarang sgt update blog nye..
i just have nothing to say to public..
banyak mnde dalam hati, itu normal..
tapi nak cite kat blog, it quit difficult..

ramadhan kali ni, seronok jugak,,
ari ari berbuka dengan budak kelas kalau x balek umah..
GILE GILE nye nak bukak pose ngan membe membe sekolah dulu..
sumpah best..
beli makan banyak banyak..
duduk ramai ramai dalam dining..
tunggu meriam kat istana tu bunyi, ' DOOOOM!' ...hahaha
start la dengan bunyi 'ting ting ting ting'.. bijik kurma yang dak dak ni baling dalam mangkuk..
saje je buat macam tu..
dulu dengar, annoying betul..rase nak marah je,,
sekarang, bile engat engat balek, adoi~ rindu nye nak dengar...
buka puase ari ari dengan beratus ratus budak sekolah..
seronokkk..
dengan cikgu cikgu..
lepas tu, sambung makan mende mende remeh kat 'bilik iron' - port lepak dak form 5 (geng aku je)
get ready solat maghrib..
malas malas nak pegi solat tarawih kat surau dak laki..
jalan lambat lambat..
hehee..kadang kadang, tibe tibe saket perut la...
cilok balek aspuri la..
kantoi dengan warden la..
sumpah seronok..

kalau yang ade pakwe tu, pakwe belanja kat bazaar la..
jimat duet aku..
huhuhuhu..
time demam, pakwe pass kat mmbe..

dulu, kalau time puase je, aku ngan mmbe mmbe paling suke pegi bazaar la kan..
nak nak lagi bazaar kat bandar..
mmg masyuk abes duet aku,,
semue nye nafsu..
huhuhu..
puding, tau fu fa, yong taw fu, ayam madu, kueh kueh..
tu semue nye makanan wajib yang ade..
kalau x abes makan waktu lepas bukak puase, sambung malam lepas g prep..
huhuhuhu..

time dulu dulu, memang seronok kan..

sekarang pon seronok jugak..
makan ramai ramai..
aku belajar mnde baru.. :)
minum air, lepas tu pegi solat maghri dulu,, lepas tu baru makan mnde yg berat berat..
baru la best nak lepak lame lame..
hehehe..
kalau kat umah, x la cepat sgt..
mak soh makan kueh kueh dulu...baru pegi solat..then, sambung makan nasi..

kat u ni, paling susa nak bukak puase ngan MUHAMMAD HANIF..
aish~
xpe la..ade jodoh, ade la >..<

tu je la nak story sekarang ni,,
till then, bye :)

Friday, August 5, 2011

habuk lagi~

da lama gile x update ni ha.. ape gune buat blog pon xtaw da..xde mnde nak story sbenarnye..hidup aku mcm biase je..
kadang kadang happy..
kadang kadang bengang..
kadang kadang sedih..
kadang kadang give-up..
kadang kadang ase macam x saba nak kawen..
kadang kadang ase macam nak quit blaja..
kadang kadang je semuanye..
huhuhu.. bosan? kadang kadang jugak..

nnt la, bile bile aku ade cite yg agak agak panjang siket, aku canang terus okay..
till then, selamat berpuase :)

Saturday, June 11, 2011

terBAEKKK !!!

,,hahaa..

bile pt da masuk, aku lupe diri !!

nak buat macam mane, da lame banyak mende yang aku ngidam taw..

so, bile ade duet pt ni, aku beli la yang mana aku nak an..

tapi !! aku just beli yang mana patut je..

sedar la diri an, duet tu duet pt, so.. beli yang mana ase teringin sangat je..

kalau ekot ati, memang abes da la an duet tu..

naseb la setan tu x kuat macam aku..so, aku belanje berpada pada =_=

orait la, esok nak sambung siket lagi  +_+

hahaha..nyte !!

Saturday, May 28, 2011

1 day to go !!

,,ngeee~~
da nak balek u pon meeehhh..
aiyoo..
excited??? hahhahaa.. of course laaaaa!! rindu semua org..
name list :)

muhammad hanif <3 !
jantung aku
yang memang aku rindu tiap tiap ari :(


mot !!
yang always ade untuk aku :)
yang akan kua dengan aku for dinner tiap kali aku ajak die :)
even aku jumpe die banyak kali waktu cuti sem ni, aku tetap nak jumpe die sgt sgt lagi !!

najihah !!!
yang taw semua bende :)
yang selalu ade untuk aku :)
yang selalu lepak lepak dengan aku :)
aku nak jumpe die selalu selalu lagiiii :)
bia die muak :p

akak teha :)
aku kena panggil die akak !!!
yang ni paling lame x jumpe..
gile gile nak jumpe kau kak!!
x sabar ni!!


si cute paw paw :)
hehehehehe
yangs elalu pegi kelas dengan aku..
dimana ade aku, disitu ade die,,
dimane ade die, disitu ade aku :)

budak kelas aku
ade lagi yg x de ni..
*hanim, syira, bila, hawa, dani :)
yang selalu gelak x henti henti
yang gile kepale semuannye,,
yang penuh dengan emosi :)

my super duper lovely madam :)
sumpah die ade style :)
yang paham perangai student die..
yang sempoi abes :)

last but not list, of course la budak sr kan :)
hehehe..


sebenar nye, mesti la ramai lagi yg aku nak jumpe,,tapi, pancit la aku nak upload semua gambar kat sini..ni yg paling penting antara yang penting la kan..
walaupon cuti sebulan je, tapi aku da ase cam lame x jumpe.. jumpe nnt, mesti banyak gile nak story mory..

pape pon, orang yang aku paliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing nak jumpe, still lagi my bffffffffffffffffffffffffffff :)

NUURUL NAJWA 'IZZATI
lame jugak x jumpe pompuan ni..
die dok jao sgt..
hehehe..
tapi die da janji nak dtg jumpe aku 26hb jun ni..
so, dude..i' m waiting..with the present :)))



till then, see u all soon :)


Friday, May 27, 2011

mood aku baek :)

hahaha..
ok, ANNOUNCEMENT!!!!! 
starting from 25th may 2011 until the end of study week for part 3 final exam, MOOD aku akan sangat baekk and sweeeeettt..
so, PLEASE!! jgn spoil kan ye.. >________<

hehe,,saje je la kan..adoi..
hmm, semalam, chatting ngan ex roommate aku, NAJIHAH name die..

*die perempuan gile
*klaka x engat
* :)

then, kiteorg borak borak a.. ape lagi, sibox tanye result..hehe.. die pon DL! so, satu budak bilik aku dpt dekan..alhamdulillah..*berkat rajen belajar

hehee..ni la antara conversation kiteorg *i make it simple

najihah: hei,,result mcm mane?

aku: alhamdulillah,,pass semua..kau?

najihah: aku pon..hehe..satu bilik kite dpt dekan kan! seronok nye..

aku: ye ke??hahhaa,, bagus la tu..

najihah: tapi mira, kau bukan study pon,org study, kau tengok movie sampai 5 pagi..dekan tu !

aku: alaaaaaaaaaahh,,naseb je tu..tu pon, pointer nyawe nyawe ikan je tu haaa..

najiha: kalau study tu, 4 flat da aku rase..

aku: hahahhaha,,merepek!!  menganjeng x egt kau ea..

ok, poin nye kat sini, aku memang pemalas :((
aku janji!  xnak maen maen lagi :( aku study punye untuk part 3 ni..
satu je aku xley janji, aku xley tinggal movie :(( even tengah final sekali pon !!!!
tapi aku janji belajar rajen rajen!! hehhee..

p/s: alhamdulillah ~

Wednesday, May 25, 2011

saat 25 mEi 2011,,

hahaha..seronok aku,ALLAH je yang taw.. kenape??? ape ade dengan 25 MEI 2011??
meh aku story,,
22 mei.. 23 mei.. 24 mei..hahaha..kire tarikh ni..taw x..hahaha.. berdebar aku, semua orang pon taw :) 
RESULT KUA 25 MEI NI, TAW!!!!! hehehee.. tu la sebab nye aku dok counting mnde alah ni tiap ari..adoii
lemah semangat taw.. RISAU + GELABAH +CUAK +EXCITED = SEMUA NYE ADE..:(

25 MEI 2011: 12.05 a.m : aku dok borak borak ngan anak buah aku,,tibe tibe ade budak uitm post kat status, *kawan die la an* : result da kua..
gile meroyan la aku,,tergolek sane, tergolek sini..adoii..aku pon, tros a bukak web uitm,, tapi,hahaha.alhamdulillah.. XKUA LAGI LAAA!!! sampai la pukul 1 - 2 a.m lebih,aku on9.. tibe tibe tengok status semua org, *alhamdulillah..azab da abes*..*alhamdulillah dengan ape yg aku dapat * mcm mcm lagi la an..
haaaaaaaaaaaaaa,, status ni, for what??? of course la sebab result da kua,,,!! aku pon cek laaaa..tangan ketar ketar..bukak web uitm..hahahahaa..
da la ni 1st time aku tengok result aku, waktu sem 1, si farah fafau yg tengok kan..heee...
aku bace bace..
curret sem: 3.5..
total: 3.37
dah sudaaaaa,,
NAK TENGOK YANG MANE SATU NYE NI????
aku tanye a budak budak laen.,
hehehe.,'
ALHAMDULILLAH KEPADA YANG MAHA ESA sebab bagi aku peluang untuk rase bahagie yang amat sangat!! *DEAN LIST*
gileeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..hahhahaa,,seronok doe,,
adoi,,
then , aku pergi on9kan fb si MUHAMMAD HANIF ni, bukak la group kelas die..
mmbe die post lebih kurang mcm ni la *6 org dekan,,tahniah untuk hanif*..HE IS THE HIGHEST ONE dalam klas die..
sumpah aku lagi happy :)
hehehe..aku cepat cepat text die..tapi die da tido pon,, mesti laaa...da pukul berape kan..hehehe..
so, this 2nd sem, kiteorg finally jadi ~dean list couple !! ~
uhuhuhuhu..sgt sgt happy :D

12.05 p.m: aku call mak aku..hehehe..then, of course mak aku kena call semule,,hahaa..aku btaw la beliau yang aku dapat result ok this time,,hohohoo..u know what, xde ape yg lebih seronok bile dengar suare mak kite seronoooooooooooooook sgt even anak beliau just dpt dekan dengan pointer yang ayam ayam je..hahaha..
aku pon ckp: kali ni, x de la bazir duet yang mak bagi kat orang..hahaa~ mak aku, ketawe x suda la kan,,seronok sgt..
then, aku text abg aku..: abg, arini result kua kan..alhamdulillah, org dpt dekan, 3.5 :)~
abg aku reply: congrats ! keep that good work ! hehe..

so,thats all for this 25 mei 2011 :) full of happiness :D <3<3<3
 orait la,,till then..
love u all <3<3<3!!
p/s: mood aku sangat baek harini :)

Saturday, May 21, 2011

,,FUH! FUH! FUH!

,,HABOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOKKK!!
 adoiiiiiii..
bape lame x update ni haa???
rosak blog aku..
hehehehe..
dok umah, mane nak dapat on9..
kena lepak kuantan, umah akak aku, baru la senang siket. wifi merate dalam umah..
tapi!! egt aku xupdate ke blog aku, ha? 
sebenar nye, kat umah, aku rajen gak buat blog aku..
guess what..
aku pakai MICROSOFT WORD!!
hahha..nak lepas gian punye pasal..
sabar je la an..
hehe..
semalam bukak blog bestie aku ..NUURUL NAJWA 'IZZATI..
die dok bukak blog aku, tapi satu pon xde update..
hehehe..
so, untuk memuaskan ati die, aku update jugak satu ni haa..
kat dlm mword,ade banyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak lagi story story, ketidakrase puasan hati, hahaha..
tapi aku x ley post macam tu..
kena edit edit dulu..
so, nnti aku pk kan semule, nak post ke x yg kat situ..*bahaya*
ok la..nak kuan jap lagi ni..
till then, bye bye


p/s: dude, aku mampu buat ni je..hahaha..cuti cuti, otak kering ..*love u !!

Thursday, April 28, 2011

,,19th ! here we are !!

,,hahhahaa.. i GET what i OUGHT to !!!

gile a korang !
aku sayang sgt ni :)
arini, aku kena terok !
huhu..

saat 12.01 a.m, 28 APRIL 2011: budak aras aku: classmate aku: senior aku :~die orang serbu bilik aku, nyanyi lagu HB ! hehhe.. 
tapi aku ngah gayut ngan dude aku *najwa*.. dieorang bla sebab ckp aku xnak layan dieorang..hahaha..
mane ade !!! aku terkejut laaaa.... tq ye!!!~~`

pagi 28 APRIL 2011: aku saket perut gile..da la exam,,sumpah xde mood.. nape la time time mcm ni an..*dugaan hari jadi~ aku terima :)

petang 28 APRIL 2011: aku layan SHINEE..hahhaa..tibe tibe, ade mesej masuk ~anim. die tengah buat ape? jaga dia tau. aku sampai terus celeb eh~ hahaha.. FARAH SALAH ANTA MESEJ !! die nak anta kat anim, classmate aku..kantoi da la an.. tapi tetap wat xtaw ni..

maghrib 28 APRIL 2011 : hahahaa..ngah syok syok layan fb, tibe tibe senior aku masok bilik..*kak rika*


k.rika: haiii birthday gile ~~
aku: haii :) *sambil senyum kambing ~
k.rika:hehee..
aku: *buat muke pelik #_#


tibe tibe lagi, lampu bilik aku tertutup..


jeng ! HAPPY BIRTHDAY TO YOU...HAPPY BIRTHDAY TO YOU..HAPPY BIRTHDAY TO MIRA..HAPPY BIRTHDAY TO YOUUUUUUUU~`


hahahaha.. kua la kek,,


aku celebrate sekali ngan hawa sebab birthday aritu x sempat beli kek..


aku pon tiup la lilin ngan hawa..FUHHHH~~
hahaah,,
potong kek..
suap hawa..
suap najihah..
suap nabila..


tibe tibe dieorang ckp,
~kiteorang nak kau g suap kat semua budak aras ni..sorang sorang kat setiap bilik..


aku pon folow je la sebab birthday girl kan..


~haaa, kau g start dari hujung sane~


tergedek gedek jalan, sambil hanim bawak kek kat belakang..


tibe tibe ! aku lalu toilet ! aku kena  tarik !! menjerit sambil meronte ronte..hahahaha...


AMEK KAU MIRA!!


aku mndi air busuk!!
sumpah x penah bau busuk macam ni..
kat dalam tu ade popcorn yang da peram dari malam semalam..kepale ikan keli ! ~dieorang taw aku x suke ikan keli !!


hahahaha.. sumpah seronok! tapi busuk.. ase cam sampai sekarang pon ade bau lagi..hahaha..


hehehe..

malam 28 APRIL 2011: dude aku mesej.. ~dude bukak blog aku cepat!


heheh. aku pon dengan pantas nye bukak ...hahaha.. sumpah kiteoarng sweeeeeeeeeeeeet!!


nak taw die buat ape, klik sini..http://vanilchoc.blogspot.com/2011/04/dudeeee.html


hehehe.. dude aku memang macam tu.. sweet kan ! sumpah xde yang laen dude!! 

hehehe.. sayang aku pulak, die kate postpone dulu kua malam ni sebab da lambat.. agi pon membe membe aku da celebrate.. :(    xkesa la.. :p

to farah : hahahaa.. nice gile hadiah kau doe !! cute ! dengan kueh tart telur, kau tae betape aku ADORE mende alah tu.. ahhahaha.. tq ! tq ! tq !
huhuhu..

banyak nye nak cite..macam macam sebenar nye,.tapi nanti aku update lagi.. nak masukkan gambar.. tq kat semua yang wish !!
sayang korang ketat ketat !!!

Wednesday, April 27, 2011

,kawan???

,,hei kauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!

da kenape dengan kau ni ha??

suke la wat aku serabut..

perlu ke aku selalu touching dengan kau, ha???

sumpah serabut !!

hmmmm, kawan dengan aku kenape sebenarnye?
sebab dulu kau xde kawan?
sebab dulu, aku je yang kau kenal?
hei, kau perempuan peramah kan..
perlu ke aku ni..
adoi..

tapi sekarang da laen pon,..hahha..
da boley kalau xde aku kot an.. *aku x penah nak kesah la*
kau kan perempuan ceria..
suke gelak gelak..,
hahaha..
tolong jangan hipokrit, boley x kawan?
sumpah aku menyampah dengan kau, tapi naseb baek la kadang kadang je..
hahaha
kalau xde orang, baru cari aku,,
memang la aku ni tempat untuk kau time susah je an..
hahaha..

cop !

kawan, aku siket pon xkesa laaaaaaaaaaaaaa..
*sebab kite kawan kan..* :p

da la.. penat..kalau nak cite pasal tahap KEBENGANGAN aku dengan kau, memang x abes.. lebam aku menaip ..
abes cover da ayat ni..
x suke nak cite hal orang..
aku sendiri pon x perfect ni..

till then, bye friend :)

Saturday, April 23, 2011

arrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrgghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh,...

,,subjek agame PALING SUSAH di alam semesta!!!!

CTU 151 -PEMIKIRAN DAN TAMADUN ISLAM-

hahhahaa.. macam bongok je an..
adoiiii..
ntah la ape yang susa sangat..
sebab..,
 subjek ni, kena hafal hafal..
kena bace bace yang banyak banyak banyak banyak sangattttttttttttttttttttttttttttt!!!
yang paling penting; MENDE ALAH NI SEBENARNYE SEJARAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHH!!

hahhaha..
 mira malina dengan sejarah = macam kucing dengan anjing!!
                                              jauh panggang dari api!!
                                              macam tuah dengan jebat!! *hahahaa* ade ke???


KESIMPULAN NYE, aku ngan sejarah memang x ngam pon ! huhuhuu..

naseb baek la belajar pasal sejarah agame sendiri..

adoi >_<

huhuhu..

ok la, tu je :)

 nak layan movie semule..

p/s: you are my destiny = sangat syok !!

Friday, April 22, 2011

,,renewing myself!!

,,hehehe..
buat fb baruuuuuuuuuuuuuuu!!!

haahaa..
masok yang ni -Nor Amira Amalina-, da 3 kali aku buat fb..huhuhuh

nak taw x sebab ape??
semuanye gare gare KHAIMIE_2806@YAHOO.COM.MY!!!

hahahhaa..

adoiii..
khaimie tu, konon nye gabungan name aku ngan boyfren lame..

kecik kecik dulu an..
bukan taw ape..
bile boyfren buat email pakai "gabung name",,aku pon follow je a an..

hahaha..
SUMPAH GEDIK!!

dulu aku da buat sekali..
tapi tibe tibe aku lupe email ngan password baru..

terpakse la stay gune yg lame..

lame lame gune, da xde feeling pon ngan email *khaimie* tu haaa..

sebab aku da ade sayang baru _MUHAMMAD HANIF!!_
 xde la baru pon...da 6 bulan lebih :)
huhuhu..
tapi kali ni, aku da betul betul buat fb baru dengan penoh tekun nyee...

hehehe.. xank sayang aku pk bukan bukan..

khaimie tu da xde makne pade aku pon sayang..
kau jangan risau..
aku sayang kau sorang *wink wink* >_<

sape sape yang nak add,, boley a search aku _NOR AMIRA AMALINA_

hehehe,, arap arap la xlupe da kali ni :)

p/s buat sayang aku:
ni email mira yang baru taw : miramalina28@yahoo.com
password, tetap yang lame :)

Monday, April 18, 2011

,,hehehehe..aku post sekarang jugak !!

,,ade jugak an kawan kawan aku yg rajen tanye khabar ni..
hikhikhik..
'mak terharu nyah' :) hahahaha

bf aku pon da bising sekali, asal x update blog ni an..
sorry la yang, aku bz.. *konon*
huhuhu.. xde mase nak ngadap blog ni.. tapi kalau fb, aku cube jugak curi mase.. hahahaha
naaaaaaaaaaaaaah, meh sini aku update..


untuk kawan kawan ngan sape sape je yang kesah pasal aku ni an..
huhuhu..

hidup aku macam bese bese je..
xde yang extravaganza pon..
xdpt pon pangkat DATO',.
xde pon SULTAN PAHANG dtg tengok aku..
xde pon ATOK KFC tu nak sedekah 1 xmeal untuk aku..
semue bese bese je..
study study siket..
cintan cintun siket..
gado gado siket...
diet diet siket.. :p
maen maen siket..
hehehe..
mnde bese je kan..
sebab tu la aku jarang update..
tunggu mnde yg pelik pelik siket dtg, baru la aku update selalu..
hehehe..

bukan aku x nak cite pasal pe yg jadi kat aku taw, tapi kdg kdg tu, ade mnde yg kite x boley nak cerite :)

korang paham aku kan..
aku bengang mcm mane pon, aku msti cari kawan aku..

jarang btaw kat blog..

t abes semue org taw..
SEGAN !

hahhahaa..
ok laaa..
pape hal, aku story lagi..

akusayangkorangtaw!

Tuesday, March 22, 2011

,, keLas???..

,, hahaha.. mane pergi semua kelas aku arini..
english lesson, xde..
outdoor pon xde..

lecturer mmg la terbaeeeeeeeeeeeeekk!!!

hahaha.. bangun siket punye awal.. konon nye kelas pukul 10.a.m la kannn.. pukul 8 bangun, pukul 9 da mandi..
.siket lagi nak ciap, roomate aku yang puake pon bersuare: mira ! kau betul betul nak pegi kelas ke ni??

aku menjawab: iye laaaaaaaaaaaaa *dengan muke yg x mengerti*

si puake membalas: kelas xde laaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!

satu bilik gelak,,
KORANG MEMANG KAMPET!!

aku je yg xtaw kelas pagi tu batal.. huhuhu

so, seharian la aku on9+cari jawapan last final punye paper+study study sebab esok ngan khames ade test..

huhuhuhuhuh.. cam siot je..

xpeeeeeeeeeeeee.. hari ni hari aku,, esok hari KORAAAAAAAAAAAAAAAAAAAANGGGG !!!


si puake suzila hanim: kau tunggggguuuuuuuuuuuuuuuuuu !!



p/s: dude: aku nak kau taw yg aku study arini :)

Wednesday, February 23, 2011

,,boriNG..

,,TIAP TIAP hari RABU,mesti NGANTOK+kadang kadang BOSAN+PENAT=entah sebab ape la aku jadi mcm ni..huhuhuhu..TAPI !!..hahaha..rabu kali ni (23 februari 2011), x la sebosan rabu rabu yang lepas..sebab nye...........hahaha..aku and farah fafau@PAW da ad aktiviti sampingan..cerite nye start macam ni...

ustazah mengajar macam biase..

dengan jimy+epa yang selalu menyampuk and tanye soalan yang merepek merepek..

senior yang kena repeat ad kat blakang,buat muke annoying..

aku and farah yang layan mate maseng maseng..
*gambar hiasan*


ina+hanem+yani yang maen maen kat blakang..
*x cukup sorang ni*

hahaha..macam macam lagi yang budax budax ni buat time ustazah ngah ngajar kat depan..disebabkan yang mengajar tu,USTAZAH,,nak x nak,beliau kena la bersabar,,hahahaa
*ni bukan ustazah aku*

tepat jam 3.05 petang,ustazah pon cakap:-
*take 5..

berpusu pusu budax keluar..termasuk la aku and paw..hahhaa..tapi masalah nye,kite orang bukan take 5,tapi take 15..ni la aktiviti kite orang time cilok mase rest tu..
mula mula aku record aksi epa dulu,die nak menari sangat kan..tapi memang best gile tgk die menari,enjoy abes..

video

lepas je ciap record,epa pon masok dalam kelas..tinggal la aku and paw..hahahaha..disebabkan kebosanan yang tahap dewA.kite orang pon saje la an,tangkap tangkap gambar,TIRU AKSI BUDAX BUDAX POMPUAN ZAMAN SEKARANG POSE TIME TANGKAP GAMBAR..hahhahaa 

posing 1
*pose paling femes

*kenape la x penah nak tegak gambar yang aku upload*




pose 2
*konon konon comey la kan

pose 3
*pose paling merepek

pose 4
*pose bangang
*yang bajet bajet orang nak tengok body die
*sumpah annoying gile
*aku pose sebab terpakse..hahahahaha







tu la antara aktiviti aktiviti sehat yang kite org jalankan bile tiap kali lecturers bagi take 5..huhuhuhu

*p/s: jangan tiru aksi aksi tersebut :p


Friday, February 18, 2011

baLUt sanE,baLUT siNi~(*_*)

,,17 FEBRUARI 2010: KHAMIS: 2p.m - 4p.m..(mase kejadian)..ngeh3
                                                        * SPS 321@SPORT SAFETY
                                                        *tukang ajar: MRs NURUL AIN
                                                        *subjek yang best GILEEE..~
kelas ni,memang tiap2 hari rabu and khamis..tapi yang hari ni punye kelas,special siket sebab nak kne present poster and buat bandaging..huhuhu
yang pasal present,biase je kot..cakap cakap,bla bla bla blaaaa...tanye tanye soalan,bla bla bla blaaaa lagi..and then,ha!..BANDAGING TIME~..hehhee..sebenarnye,xde la sronok bagai nak gile,,cume mcm mcm gelagat a yang terkeluar time ni..

*PEMBALUT : mira and ina
*senget pulak
*pandai pandai la tengok ek
*ak da penat rotate,x jd jd jugak..heee


*si sengal sengal kena balut
*bertambah tambah cute tu kan :p

*xyah nak peace sangat la paw :p

*ha!..yang ni,aku yang balut
*neat and tidy..ahak :D
*cute je kan..x tgk lagi yang tukang balut~
*kat bawah ni la tukang balut nye..
*senget lagi (sorry)..haha
*kan!..cute kan! *blushing sudaaa~*

lepas da kena balut,dieorang yang jadi model ni nak kena dok kat depan..interframe la diri masing masing an..hehe
miss pon tanye la mcm mcm soalan cepumas kat dieorang..ANTARANYE:

ha!,,ni balut untuk ape ni?..bagai bagai da care balutan nye..cam lanun pon ad..
yang dapat jawab,kira selamat la kan..

TIBE TIBE, sampai la kat model aku ni: FARAH@PAW
miss: farah,ni balut untuk ape ni?
paw: untuk kepala miss,,kalau kepala kite terhantuk ke..*ngan muke confident nye menjawab*
miss: owwhh..
aku yang kat blakang pon menyampuk
aku: miss!..boley jugak balut untuk sakit telinge miss! *ngan muke belagak nye menyampuk*
miss:ha??..are u sure mira?
aku: betul miss..dalam gambar die cakap mcm tu..cravat for head and ear..saye bace je..hehehe
miss: farah..mcm mane balutan ni boley balut untuk telinge pulak?..mcm x sesuai je..
ngan muke yang penuh kebingungan, farah gelak gelak..hehehehe
miss: farah!,,awak utang saye satu..
paw: haaaaa???..alamak..*sambil pandang aku..hahahaha..
cian die..da nak kena cari care balutan untuk telinge pulak daaa..
sorry paw..wat susa je..hik8

miss: ok..sampai sini je kelas kite hari ni..thank you.. :)
*yang berhutang tu,jangan lupe ok~

THE END

p/s: sape sape yang rase nak kena balut,boley cari SR1132C..hahhaa

Thursday, February 17, 2011

sHAH pEkaN

,,kejap je rase,da nak sampai hujung minggu..huhuhuhu..disebabkan x taw nak cite pasal ape,meh aku cite siket pasal zaman kegemilangan aku,,hahhahaa..ZAMAN KAT SEKOLAH SAINS SULTAN HAJI AHMAD SHAH,PEKAN..(shah pekan)..ngeh3


nak cite dari 2005 sampai 2009,aku sendiri boley naek muak,,so,meh aku story siket pasal mmbe mmbe aku kat cne..hehhee


                                                   *yang paling penting*

hehehe..ni la bestie aku..besfren sampai mati..NUURUL NAJWA 'IZZATI BT IBRAHIM
*ramai orang panggil die jewa*tapi aku x*hehee
*sangat la sweeeeeeeeeeet (^_^)
*caring~
*loving~
*joyah pot pet pot pet *jgn marah dude(^_^)*
*manje kot(~_~)
*garang jugak ni
*da ad boyfie *cute bf die ni*
                                                                   *'izzat fauzan*
*da gado bayak kali ngan najwa ni,tapi aku still SAYANG jugak..hehehe

                                                 *kirin        *syue      *g-hah

KIRIN
*cute
*kurus
*kuat nanges ni
*suke nyanyi nyanyi _nseb baek suare kau sedap_
*die partner azwa
*kuat gile suare!!!
*suke MEMEKAK*tu yang best*

SYUE
*sumpah rambut lawa gileeeeeeee!!..
*bapak la bertatasusila nye
*jangan cari gado dengan die *garang*
*suke mesej dengan die
*partner dengan g'rah
*kalau ad prob,boley cari die,,die dengar punye *hehehe

G'HAH
*ad orang panggil jenny-dulu die x brape nak suke,tapi sekarang da biase kot-
*kuat touching ni
*putih
*dulu dulu,selalu homesick padahal rumah dekat je ngan sekolah..
*bile marah@sedih.die MAKAN BANYAAAAAAAAAAKK..hahaha

                                                                          *mot*

*manes je muke die
*kalau da bad mood,jangan la brani nak kacau..hehe
*pandai bergaya
*sepanjang hidup,x sah kalau x kena usha ~untungla kan~
*malu malu kucing jugak die ni tapi dengan orang yang die x kenal la..ngan orang yang die kenal,kalau da berborak@bergossip tu,memang x ley buat ape da laaa..da  x egt orang kiri kanan da..hehehe


                                                                          *azwa*

*orang panggil die pojie -sebab ayah die name fauzi kot-hehe
*comey@cantek@manes_sumenye die la_
*baek je
*mulut kecccccccccccccikkkk
*sopan santun
*boley buat bini ni..huhuhuhu

                                                                        *g'rah*
*ad yang panggil hazzy
*stylo
*comel je kalau pakai tudung*shawl
*manje
*suke pot pet pot pet
*masuk air *sumpah kelakar gileee*

banyak lagi membe yang best sebenarnye.tapi penat da nak cite..hehehe..ak tunjuk gambar,bayangkan la sendiri cne perangai dieorang ok..(*_*)






                                                      *ramai kaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaann*

korang la kawan yang best!!..sayang sangat3!!<3<3<3<3

Tuesday, February 15, 2011

~a VERY warm WELCOME!!~~

,,FIRSTLY=heheheh.hye!!..baru je buat blog ni..
common answer kalau orang tanye,'KENAPE BUAT BLOG??'
 orang akan jawab'SAJE,SUKE SUKE'..hehehe..
so,mcm tu jugak la aku..but!..one of the reason kenape aku buat blog ni,sebab aku suke story telling..dulu time skolah,x de chance pon nak cite2..sob3
selalu je orang laen yang dpt masok contest tu..x aci betul..kalau cikgu b.i ak tau yang betape desired nye time dulu ak nak masok pertandingan STORY TELLING!!.hahaha..
thanks to this site yang wujud kat dunie..hehe..
act,aku buat blog ni sebab ak susah nak jumpe someone yang aku nak cerite :
 ape yang aku rase,
ape yang aku ngah alami,
ngan sape aku x puas hati,
 ngan sape aku syok sekarang ni,
ape yang jadi ngan aku n bf aku..*xperlu kot*
and macam macam lagi la an
so,kat sini la kot tempatnye aku nak ckp macam2..xde la pandai pon nak tulis2 ni..tapi,bantai je la..so,SELAMAT DATANG kepada NOR AMIRA AMALINA BINTI CHE IBRAHIM..yay!